Wie ben ik?

Passie voor fotografie

Johan Rosseel (of wat had u gedacht?)

Johan Rosseel (Brugge) (°1951). In de voetsporen van mijn vader begon ik op mijn 14e, toen het beschikbare licht nog geschat moest worden, met het maken van reisdia’s. In de donkere kamer thuis werden me alle geheimen van het ontwikkelen, fixeren, fotopapier in alle gradaties en vergroten in zwart-wit ontsluierd. Sindsdien is mijn camera een trouwe metgezel op reis en al lopend langs de straten. Mij interesseert voornamelijk de mens, in volle actie, in zichzelf gekeerd of vol emotie. Verder houd ik ervan om architectuur in al haar aspecten vanuit een ongewoon standpunt op de “gevoelige plaat” vast te leggen.

Contact: Johan ROSSEEL, Elf-Julistraat 48, 8000 Brugge – johan.rosseel51@mail.com

Privacybeleid

Wanneer bezoekers commentaar achterlaten op mijn website, verzamel ik de gegevens die in het commentaarformulier worden getoond, en ook het IP-adres van de bezoeker en de “browser user agent string” om spam te helpen opsporen.

La tâche est difficile, mais elle devaindra aisée. Bien des chose qui paraissent d’abord ardues, se font plus tard sans effort.

Zelfportret in besneeuwde duinen van De Haan
Tentoonstellingen en prijzen
Tentoonstellingen
  • Brugs FotoAtelier november 2019
  • Brugs FotoAtelier april 2022
  • Brugs FotoAtelier oktober 2023 (gepland)
  • Brugotta-zaal – groepstentoonstelling januari 2023
Wedstrijden
  • Shoot – 1e prijs Brugse begraafplaats
  • Linx+ – Thema: Bonanza (“Klein geluk”) 2e prijs
Projecten
  • Oostende stadsfotograaf
  • Linx+: schafttijd
  • L’avenir, naar Norbert Ghisoland, met kleindochter Laura
  • Foto’s op spiegel, naar Michelangelo Pistoletto, met werk van Rik Wouters en kleindochter Marthe
Norbert Ghisoland
Michelangelo Pistoletto
in het Louvre Abu Dhabi

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *